Mona Mossing blir utviklingssjef i Hønefoss BK

Mona Elisabeth Mossing (53) blir utviklingssjef for jente- og kvinnefotballen i Hønefoss BK. Mossing er utdannet lærer og har jobbet i mange år som lærer i den videregående skolen. Hun har flere ulike utdanninger fra Norges Fotballforbund, blant disse er Uefa-b trener, Uefa-b spillerutvikler, Trenerveileder og hun har gjennomført det øverste lederkurset Fotballederkurs 4.

Erfaren fagperson

Mona har lang erfaring og hatt mange ulike roller i jente- og kvinnefotballen. Hun har spilt på øverste nivå, og ble seriemester med Asker i 1998. I perioden 2010 til 2015 jobbet Mona for NFF som prosjektleder og ansvarlig for trener- og lederutdanning for trenere, kroppsøvingslærere og koordinatorer i Irak, Palestina, Jordan, Libanon, Syria og Iran. Mona er fortsatt engasjert som internasjonal instruktør for NFF. Flere år som trener er også en viktig erfaring å ha med seg inn i denne stillingen, og Mossing har trent Bøler IL i perioden 1994 til 1997 (Toppserien), Lørenskog kvinner (1. divisjon) og Kurland kvinner (1. divisjon). De siste årene har Mona vært engasjert i Kjelsås som Treneransvarlig for jenter 12-19 år, og fulgt opp trenerne på jentesiden i klubben, samtidig som hun har trent Harestua sitt herrelag i 6. divisjon.

Mona har vært leder i fotballgruppa i Harestua i 10 år, og bidratt sterkt til å løfte Harestua til kvalitetsklubb.

Utviklingssjefens oppgaver

Den nyopprettede stilingen er delvis sponset av Toppfotball Kvinner og utviklingssjefen skal lede klubbens utviklingsarbeid på jentesiden. Noen av oppgavene Mona får når hun er på plass i sitt nye kontor på AKA-Arena er:

• Hovedansvarlig for klubbens strategi og planverk knyttet til spillerutvikling jenter.

• Faglig ansvarlig og trenerveileder for trenere i utviklingsavdelingen på jentesiden.

• Ansvarlig for klubbens hospitering- og rekrutteringsstrategi. Herunder ha god oversikt over spillermarkedet i egen region og iverksette, følge opp og videreutvikle klubbens rekrutteringsstrategi samt ha overordnet ansvar for klubbens hospiteringsplaner.

• Tett samarbeid med naboklubber, krets- og landslag. Utviklingssjefen skal – sammen med KA i krets– ha ansvar for at det skapes faste og gode møtearenaer mellom klubbens utviklingsavdeling og vedkommende krets for å optimalisere og koordinere talentarbeidet.

• Ansvar for klubbens akademi for jenter, og utviklingstiltak inn mot naboklubbene.

• Administrative oppgaver

Fornøyd daglig leder etter ansettelsen

- Vi er veldig fornøyd med ansettelsen av Mona Mossing i den nyoppretta stillingen som utviklingssjef for jente- og kvinnefotballen i klubben. Mona har mange års erfaring i ulike roller i fotballen som blant annet trener, spillerutvikler og som kursleder på ulike fotballtrenerkurs. Hun har også jobbet mye med prosjektledelse og andre administrative oppgaver, noe som er viktig i denne stillingen, sier daglig leder Runar Vinjevoll

Vi ønsker Mona velkommen til HBK, og det gleder oss at hun allerede i oktober blir å se på AKA-Arena.