Møter Fløya i Tromsø

Lørdag er det klart for runde 13 i 1.divisjon. Hønefoss BK møter Fløya i Tromsø (Fløya arena) kl.13.00

Bilde: Lagenes møte på Aka Arena 23.august - endte med hjemmeseier 5-2

Fløya og Hønefoss BK er begge klare for 1.runde i NM etter å ha slått Medkila og Åsane i sine kvalifiseringskamper sist onsdag. Våre damer tar i mot tabellfemmer i toppserien Sandviken førstkommende tirsdag, mens Fløya får besøk av divisjonskollega/tabelleder Stabæk dagen etter.

Før det skal lagene møtes til 13.runde i 1.divisjon på Fløya arena lørdag kl.13.00.

28.september ble det bestemt at ingen lag fra 1.divisjon vil rykke ned i denne noe spesielle sesongen. Dette fordi divisjonene i breddefotballen ble avlyst.

Om det blir Fløya eller Tromsø som neste år skal representere Nordens Paris i 1.divisjon i 2021 vet vi ikke før en gang på nyåret. Det er samtaler mellom klubbene om en sammenslåing fra og med 2021.

Fløya som vant fjorårets 1.divisjon er nå etter 12.runder nest sist på tabellen. Tromsø-laget står så langt bokført med en seier, tre uavgjort og åtte tap på sine 12 første kamper i 1.divisjon.

Lagene har møttes tre ganger tidligere. I 2019 endte det uavgjort 0-0 på Aka Arena, mens det på Alfheim stadion endte med borteseier 2-1. Årets første møte endte med en konfertabel 5-2 seier til Hønefoss BK hjemme på Aka Arena.

Våre damer har heng på kvalifiseringsplassen til Toppserien. Den plassen er det nå Medkila som har fem poeng foran Hønefoss BK, også Øvrevoll Hosle jakter den viktige andreplassen i 1.divisjon, med en kamp mindre spilt er Hosle-laget seks poeng bak Medkila.

1. Divisjon

• 13.runde

• Lørdag 3.september kl.13.00

• Fløya Arena