Normal trening for 1. divisjon kvinner

Fredag åpnet regjeringen for kontakttrening i all toppidrett, da inkludert 1. divisjon kvinner. Norsk Tipping-ligaen og lavere divisjoner må fortsatt vente.

Det åpnes også opp for seriespill under forutsetning av at Norge Fotballforbund (NFF) og helsemyndighetene klarer å enes om retningslinjer og protokoller, også omtalt som fase 3 i gjenåpningen av norsk fotball.

For oppstart av trening 1.divisjon kvinner må vi få godkjenning fra forbundet på at vi imøtekommer protokollen, som enda ikke er klar. Om dette blir godkjent så vil kontakttreninger starte opp. 

Fotballpresident Terje Svendsen sa dette til fotball.no etter at regjeringen ga grønt lys for 1.divisjon kvinner og PostNord-ligaen.

- Jeg er i glad for at regjeringen nå åpner opp for 1. divisjon kvinner og 2. divisjon menn. Det er likevel svært krevende å holde motivasjonen oppe blant alle de som fortsatt ikke får komme i gang med normal trening, og det er som kjent også den normale fotballaktiviteten som gir mest inntekter til hardt prøvde klubber både sportslig og økonomisk. Vi hadde derfor håpet på grønt lys for normal fotballtrening for alle i norsk fotball i dag, åpning for fotballturneringer for barn og unge i sommer, og et signal om at alle seriekamper kan starte i august gitt at smittesituasjonen fortsatt er under kontroll. Jeg forstår godt frustrasjonen mange i Fotball-Norge kjenner på nå. NFF kjenner på akkurat det samme, sier Terje Svendsen.

Sannsynlig sesongstart for 1. divisjon er 11. juli.

Annonse fra Obos-ligaen: