Ny milepæl nådd

Hønefoss BK er for første gang klare for 3. runde i NM.

1.omgang

Det ble en underholdende kamp mellom Fart og Hønefoss BK på Fart kunstgress i den andre runden av NM.

Fart best ut av startgropen i åpningsminuttene der de før det har gått to minutter av kampen har et skudd i tverrliggeren. De er også nær et par minutter etter treffet i metallet, men Lægreid får tatt ballen i fast grep. Etter åpningsjokket fra vertene spiser vi oss mer og mer inn i kampen.

0-1 kommer på vakkert vis en hælflikk fra Nyhagen sørger for at Finnevolden får en enkel jobb med å sette vårt første. To minutter etter vårt 1-0 mål er det Nyhagen sin tur i duell med forsvarspiller og keeper får vår spiss hodet på ballen som går i mål til 2-0 ledelse. Nyhagen får en smell i nevnte duell som gjør at hun må kaste inn håndkle. Fart reduserer til 1-2 på straffe fra lagets kaptein Edvardsen. Rett etter reduseringsmålet byttes Nyhagen ut - inn kommer Maja Tryterud.

Vi må ikke vente lenge på utligningsmålet fra vertene nok en gang er det kaptein Edvardsen som er sist på ballen, så var vi like langt 2-2.

Vi har planer om at det skal bli flere runder vi! Vi starter med ett par muligheter i mot. Vi får ryddet unna de også scorer vi 2 raske mål. Etter det slipper vi Fart inn i kampen. Før vi igjen tar kontroll og styrer det inn til en komfortabel seier. Vi har flere muligheter og skaper mye som er bra. Vi tar med oss dette.

— Martin Klemetsrud Lindmark

Etter utligningsmålet har vi flere gode forsøk, Falkeid treffer nettveggen og Tryterud med en god heading som hjemmelagets keeper Engeli redder mesterlig. 41.min er det vi som tildeles straffe, den setter Stina Næss Berge sikkert ned i venstre hjørne til 2-3

Rett før pause er nok en gang Tryterud frampå denne gangen stjeler hun ballen fra en forfjamset forsvarspiller hos vertene, men dessverre går skuddet via keeper til "bare" corner. Det var det siste som skjedde før pause.

2.omgang

Begge lag benytter seg av alle sine fem tillatte bytter, noe som gjør at kampen faller et par knepp, men det er ingen tvil om hvem som har god kontroll på Fart kunstgress.

Finnevolden er frempå en rekke ganger med skuddfoten uten at hun klarer å overliste Fart sin sisteskanse de første 30.minuttene i andre omgang.

Når klokken nærmer seg 80 spilte minutter får endelig Finnevolden en utsøkt pasning som hun på lekkert vis header i mål til 4-2. Finnevolden var slett ikke ferdigscoret for kvelden, hun setter også 5-2 målet vårt. Dermed ble det hattrick på 29-åringen.

Åsne Helle Bredeli fikk gult kort i den andre omgangen - det er uteglemt fra vår kampfakta.

Vi er klare for runde 3 i NM etter 5-2 seier over Fart.

NM kvinner 2021

• 2.runde

• Onsdag 11.august

• Fart kunstgress