Select-avtale for 1. divisjon: – Et viktig steg for profesjonaliseringen av ligaen

Fra og med 2020-sesongen vil 1. divisjon få en egen ligaball – den samme som brukes i Toppserien og Eliteserien for herrer.

Sesongen 2019 ble Toppserien den første ligaen i Norden, og den andre på kvinnesiden – etter den italienske ligaen – med egen ligaball.

Nå er 1. divisjon med på avtalen.

– Det er veldig gledelig at vi nå har fått på plass en avtale om ligaball for 1. divisjon også. Dette er et viktig steg i profesjonaliseringen av ligaen. Vi kommer til å oppleve en dramatisk sportslig nivåheving i divisjonen etter omleggingen av seriestrukturen, og vi ser at flere og flere av klubbene nå virkelig satser. Høy kvalitet på det mest sentrale instrumentet vi har i idretten vår er viktig. Vi er særdeles stolte av at Select velger å trappe opp satsingen på kvinnefotballen, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

avtale select 2020
FORNØYD: Hege Jørgensen (t.h.) er strålende fornøyd med avtalen med Select som vil heve det sportslige nivået i 1. divisjon.

Alle skal med

Avtalen innebærer at klubbene i 1. divisjon mottar 50 baller årlig, samt ballnett fra Select. Lagene som ender på første- og andreplass etter grunnspillet mottar ytterligere
25 baller.

Ballen som skal brukes er den samme som benyttes i Toppserien, og i herrenes øverste divisjon, Eliteserien.

Dette er et nytt steg i retning av en mer likestilt idrettshverdag for kvinnene.

Toppserien fortsetter også avtalen med Select om felles ligaball.

Dette er lagene i 1. divisjon 2020:

Amazon Grimstad
Fart
Fløya
Grei
Hønefoss
KIL/Hemne
Medkila
Stabæk
Øvrevoll Hosle
Åsane

– Den beste ballen på markedet

Salgsansvarlig for Select i Norge, Steinar Felde, er henrykt over avtalen med 1. divisjon.

– Vi var med i starten med felles ligaball for Toppserien, og slik det blir fra neste år blir det jo flere kamper mellom divisjonene. Da er det greit at alle kan bruke den beste ballen også før grunnspillet er over, sier Felde til Toppfotball Kvinner.

Som nevnt tidligere i saken får klubbene et generøst antall baller fra Select før sesongstart, og det store spørsmålet er da: Hva får klubbene i denne Select-ballen?

– De får den beste ballen på markedet. Uten tvil. Vi har testet den enormt mye, og den endrer ikke retning i vinden og er stabil. Den er rettferdig under alle forhold. Det vi har fått erfare fra tidligere, når det kommer til dameklubber, er at de ikke alltid har fått de beste ballene. Nå får alle klubbene i førstedivisjon helt nye baller.

– Vi snakket med en klubb hvor økonomien ikke var på topp. De hadde brukt tre år gamle baller på trening. Sånn skal det ikke være i toppfotballen, sier han og legger til:

– Det er noe av det som ligger i Select. Alle skal få lov til å bruke den beste ballen. Vi støtter aktivt gatelag i Afrika med baller, og vi ønsker å bidra slik at flest mulig kan få like muligheter.

Ny ball – nytt oppsett

Select-ballen er ikke den eneste nykommeren i 1. divisjon 2020.

Sammen med Toppserien reduseres antall lag i divisjonen fra tolv til ti lag.

Det blir færre lag, og etter grunnspillet – dobbel serie hjemme og borte – skal de to beste lagene i 1. divisjon, sammen med femte- til tiendeplass i Toppserien danne en ny liga for andre halvdel
av sesongen: Opprykksligaen.

Der vil lag som startet sesongen i 1. divisjon møte lag som startet sesongen i Toppserien.

Da er det rettferdig at alle har spilt med den samme ballen gjennom hele sesongen.

LES MER OM AVTALEN

Select vår utstyrslevrandør

Select har vært vår utstyrslevrandør siden 1.januar 2016. Så dette er baller våre damer er godt kjent med siden laget spilte i 3.divisjon og hele reisen frem til årets annenplass i 1.divisjon har utstyrslevrandør Select vært på reisen. Et samarbeid vi i Hønefoss BK er glade for at fortsetter også i de kommende årene.