Seriestart utsettes i Toppserien og 1. divisjon kvinner

Seriestarten i Toppserien og 1. divisjon kvinner blir utsatt.

På grunn av myndighetenes nei til treningskamper i toppfotballen er det besluttet å utsette seriestarten for Toppserien og 1. divisjon for kvinner.

- Vi vil i løpet av uken gå i dialog med Toppfotball Kvinner og klubbene, og tar sikte på å lande ny dato for seriestart innen fredag, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.

- Dette er selvsagt uheldig, men vi har hele veien vurdert det som nødvendig å kunne spille treningskamper i minst fire uker før oppstart for å få god nok oppladning. Vi er svært bekymret for utviklingen de siste ukene med at toppfotballaktivitet for første gang siden mars i fjor blir nedstengt, fortsetter han.

- Når ting har utviklet seg slik det har gjort de siste ukene, ble beslutningen om utsettelse desverre uunngåelig. Dette er kritisk og svært alvorlig for idretten vår. Nå håper vi på god dialog med myndighetene fremover slik at tilliten ikke svekkes ytterligere. Vi har trenings- og kampprotokoller som fungerer godt, og hadde kun ett kjent smittetilfelle i Toppserien, samt ett i 1. divisjon i hele 2020, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Møte 3. mars

Bjerketvedt forteller at NFF har store forventninger til at møte mellom idretten og myndighetene den 3. mars vil føre til konstruktive løsninger.

- Vi håper at det er siste gang vil opplever at inngripende tiltak iverksettes uten dialog og prosess i forkant, og at dialogen i fortsettelsen vil handle om hvilke tilpasninger vi kan gjøre i vår smittevernsprotokoll for at toppfotballen kan rulle og gå gjennom ethvert smittenivå. Vi er glade for at statsministeren har engasjert seg i saken. Toppfotballen er en viktig begeistringsarena og en stor næring, avslutter Bjerketvedt.

fotball.no

Annonse: