Sesongens siste bortekamp endte med tap

HBK J15 tapte mot Flint Tønsberg til tross for en meget god 2. omgang

Interkrets J15

Flint ESSO Arena

Torsdag 21. oktober kl. 18:30

Flint Tønsberg - HBK (3-1) 3-1

Mål: Mathea Venåsen

Assist:

HBK's beste: Fiona Dybdal og Hedda Celine Rinde

Laget:

Hedda Celine Rinde, Hanna Berg Houmb, Bertine Pedersen, Ella Heie, Nina Dordievski, Camilla Rosenlund, Mathea Venåsen, Heidi Obstfelder Svang, Fiona Dybdal, Agate Maribo Sognelien, Maya Unstad, Tyra Vangli Oldertrøen og Linnea Klevengen.

Kampen:

HBK J15 tapte mot Flint Tønsberg til tross for en meget god 2. omgang

Sesongens siste bortekamp i interkretsserien for J15 ble spilt i Tønsberg i går kveld. Hjemmelaget åpnet best i medvinden på Flint ESSO Arena og ledet hele 3-0 etter 25 minutter. Det var langt fra noen enveiskjøring i denne perioden, men Flint var giftige når de kom i høyt tempo inn på vår banehalvdel og ikke minst bruk av sine raske kantspillere. 1-0 scoringen var etter vår mening en offside med en meter eller to da gjennomspillet kom, mens Flint sitt andre mål kom som følge av en forsvarsfeil, og når medvinden tok tak i ballen på et skudd fra 17-18 meter og lot den dale inn under tverrliggeren, så stod det plutselig 3-0. HBK sin første mulighet kom på en corner som falt ned på tverrliggeren og ut i feltet før den ble klarert ut. Neste mulighet kom på et skudd fra Mathea Venåsen etter 35 min. spill. Godt treff fra omkring 20 meter og ballen føyk inn i nettet bak Flint keeperen. God prestasjon og viser hvor viktig det er å skyte når muligheten byr seg. Den var god å ta med seg til pause.

Det ble gjort noen små justeringer i laget før 2 omgang og jentene var klare på at de skulle ut å kjempe om hver eneste ball fra starten av. Slik ble det også og allerede etter 4 minutter trodde vi alle at uttellingen var et faktum, inntil dommeren bestemte seg for å annullere målet. Scoringen kom etter corner fra Heidi Obstfelder Svang hvor det ble dueller inne i feltet og tilslutt var det Tyra Vangli Oldertrøen som satte ballen i mål fra kort hold. Dommeren mente hun brukte armen og annullerte for hands, noe som etter jentenes mening var helt feil. I tillegg førte den umiddelbare reaksjonen hos jentene til gult kort, noe som i J15 klassen betyr 5 min. utvisning. Nok en dommeravgjørelse som ikke kan forstås – for er det noe vi etterlyser i jentefotballen generelt så er det nettopp tøffhet i dueller og reaksjoner i kampsituasjoner. All honnør til Tyra i denne situasjonen både for scoringen og reaksjonen. Vi konstaterer at vi her var uenig med dommeren.

Utover i andre omgang så styrte HBK mye av kampen og kom til flere gode avslutninger, blant annet har Heidi et langskudd fra 20 meter som treffer krysset, men dessverre i metallet. Både Linnea Klevengen og Tyra har også gode muligheter, og på overtid en god heading fra Fiona Dybdal etter corner. Mulighetene hadde vi, men det skal også sies at Flint kom på farlige visiter og keeper Hedda Celine Rinde hadde flere avgjørende redninger både i feltet og på streken. Alt i alt godt fornøyd med at laget går utpå i 2 omgang og har så offensiv tilnærmelse til kampen – og bare synd at det ikke blir belønnet med det vi mener var et korrekt mål allerede etter 4 minutter av omgangen.

Honnør til hele laget for kampen og spesielt den gode 2 omgangen. Godt jobba jenter, surt tap kampen sett under ett, men igjen – ikke glem nivået vi spiller på.

Siste seriekamp er på AKA Arena mot Konnerud tirsdag 26.10 kl. 19:30. Vinneren av denne kampen blir trolig kretsmestere i Buskerud J15. Viktig og avgjørende kamp. Møt opp – her trenger jentene støtte fra tribunen. Ta med hele storfamilen, naboer og venner. Heia HBK..