Silje innhopp da Hønefoss BK avanserte

Det var flere ting som gledet da Hønefoss BK avanserte til 2.runde i cupen.

Hønefoss BK startet med følgende 11-spillere mot Raufoss på NAMMO stadion: 31 Margaux Batt Lægreid, 4 Charlotte Listedt Haddeland, 5 Oda Lillegård, 13 Mina Sofie Grøtterød Pedersen, 18 Åsne Helle Bredeli, 6 Martine Marie Ness, 7 Emilia Ruud, 17 Emilia Stensrud Tyribakken, 10 Jenny Strandheim, 19 Maja Tryterud, 27 Emilie Nøkleby Finnevolden

Benken: 31 Jenny Østerås, 11 Synne Kristine Hamborg, 20 Louise Skogmo Normann, 21 Silje Bekkåsen Nyhagen, 25 Inger Vadder Sandland, 28 Heidi Obstfelder Svang, 88 Tanja Løfshus

Våre damer hadde få problemer med å da seg videre til 2.runde i cupen.

1.omgang: En omgang vi har god kontroll, selv om Raufoss ypper seg ved et par anledninger. Oda Lillegård med skudd som smeller i tverrligger, som er vår første sjanse. Maja Tryterud scorer 1-0 for oss etter 24.minutter. 10.minutter senere setter hun sitt andre mål. 0-2 er også stillingen når lagene tar pause.

2.omgang: Foruten flere scoringer og avansement i cupen er det også et par andre positive ting som skjedde på Nammo denne onsdagen. Vi tar scoringene først. Emilia Stensrud Tyribakken med sitt første mål i en obligatorisk kamp for Hønefoss BK, når hun øker til 3-0 ti minutter ut i den andre omgangen. Finnevolden med sin åttende scoring (serie/cup) i år når hun øker til 4-0. Kampens siste mål ble besørget av Louise Skogmo Normann som scoret sitt første HBK-mål noen minutter etter at vi hadde passert 80.minutter. Dermed tar Hønefoss BK seg videre til 2.runde i NM etter en komfortabel 5-0 seier over vertene fra Toten.

Langt foran skjema

Det mest overraskende var innhoppet til Silje Bekkåsen Nyhagen som har vært ute siden hun pådro seg ankelbrudd i fjorårets siste seriekamp mot Amazon Grimstad.

- Veldig gøy å få noen minutter! Har savnet å få være utpå banen, så den følelsen var virkelig god ble nesten mål også, sier Nyhagen

- Nå er det bare å jobbe videre for å få noen minutter i 1 divisjon. Er langt foran skjema med spilletid, så det er jeg veldig fornøyd med, avslutter Silje

Ung debutant

Heidi Obstfelder Svang 15 år og 10 måneder fikk sin første obligatoriske kamp for A-laget. Heidi har tidligere i år spilt 3 kamper for rekrutt-laget i 2.divisjon.

Heidi Obstfelder Svang (15) fikk sin debut på A-laget i cupkampen mot Raufoss

Søndag er det bortekamp i 1. divisjon mot Grand Bodø.

Bilder fra cupkampen mot Raufoss ⇓