Slår Tromsø 2 4-2 i vår siste hjemmekamp

Tor Øyvind Hovda og Vebjørn Ornum var sammen med resten av laget veldig godt fornøyd med nye 3 poeng og 4-2 seier.

Mads Volden (17) startet sin tredje kamp på rad for Hønefoss BK, mens Daniel Bakken (16) fikk sin første kamp fra start mot Tromsø 2. Bakken spilte samtlige minutter mot Tromsø 2 etter kampen vanket det med gode skussmål fra Luke og Bård.

Jens Cato Rosenlund fikk sin første obligatoriske kamp for Hønefoss BK, når han kom inn som innbytter for en skadet Marko Jankovic 23.minutter ut i den første omgangen.

1.omgang: Hønefoss BK legger press på gjestene fra Tromsø de første minuttene av omgangen. Ibrahima Dramé prøver seg på et brassespark åpningsminuttene, men forsøket går over mål.

Det blir unggutta fra nord som på sin første visitt innenfor Hønefoss BK sin sekstenmeter som setter kampens første ball i mål. TIL 2 sin scoring ble besørget av deres beste mann August Mikkelsen.

Vi har flere gode sjanser i den første omgangen ved blant andre Ibrahima Dramé, Thomas Nygaard, Andreas Skattum Nordby, Daniel Bakken og Mads Volden, men vi må vente til et par minutter på overtid før vi får vårt fortjente utligningsmål ved vår toppscorer Ibrahima Dramé. Foruten scoringen til gjestene etter 9.minutter, har de også en heading som reddes mesterlig av Andreas Vedeler.

1-1 er resultatet når dommer blåser av den første omgangen.

2.omgang: Vi må ikke vente mange minuttene ut i den andre omgangen på vårt ledermål når Andreas Skattum Nordby setter ballen i venstre hjørne til 2-1 ledelse etter assit fra Dramé. En ledelse som holder seg frem til det 83.min da er vår toppscorer Ibrahima på nytt er sist på ballen når vi øker til 3-1.

Spenningen steg raskt igjen da en uheldig Jens Cato Rosenlund setter ballen i eget nett, dermed var vi på nytt foran med bare ett mål.

Andreas Skattum Nordby sørger for at spenningen avtar noe når han øker til 4-2 med to minutter igjen av kampen. Det var forøvrig hans ellevte scoring denne sesongen.

Vi gjør ikke vår beste match for sesongen, men det viser sterk lagmoral å vinne på litt dårligere dager også. Personlig var det godt å score igjen, etter noen kamper uten mål.

— Andreas Skattum

Dermed tar gutta sin niende seier på Aka Arena denne sesongen. Ibrahima Dramé har scoret 13 mål på 12 kamper å er med det vår toppscorer når en kamp gjenstår i Norsk Tipping-ligaen 2019

Kort oppsummert: Dårlig førsteomgang der vi har lavt energinivå. Mye bedre i andre. Det var forandringer i forsvar med Jason Bli inn som midtstopper. Rosenlund med mer spilletid enn tenkt på forhånd da Marko fikk en smell i hodet. Andreas Vedeler er veldig bra i dag blant annet med en fantastisk inngrepen på stillingen 1-0 til Tromsø. Ibrahima Dramé med to flotte mål og assist til Norbys begge scoringer.

Se tabell under kampfakta (det er ikke meldt inn noe resultat fra kampen mellom Skjetten - Ull/Kisa 2)

KAMPFAKTA

• Lørdag 19.oktober - Aka Arena

• Norsk Tipping-ligaen avd 6