Søndag er det endelig kamp igjen

Søndag 31.juli kl 17.00 er vi klare med ny hjemmekamp når Grand Bodø kommer til Aka Arena til første seriekamp etter sommerpausen.

HBK damene avsluttet med feiende flott fotball i siste kamp før sommerpausen mot KIL/Hemne på Aka Arena 19.juni. Kaptein Silje Bekkåsen Nyhagen var kampens store spiller med to scoringer og tre assist i kampen vi slo KIL/Hemne 5-1.

Med fem gjenstående kamper i (1.div grunnspill) er det Emilie Finnevolden Gooderham som har scoret flest mål. 10 scoringer har det blitt på 30-åringen fra Sandefjord etter 13 spilte runder.

Søndagens motstander

Søndagens motstander Grand Bodø har vi møtt tre ganger tidligere - motsatt oppgjør 8.mai i Nordlandshallen tapte vi 4-1. Sesongen 2019 vant lagene hver sin bortekamp.

På tabellen skiller det to poeng mellom lagene som er plassert på henholdsvis 5.plass (Hønefoss BK) og 8.plass (Grand Bodø). Ser vi på antall scorede og innslupne mål skiller det lite mellom lagene: Hønefoss BK 25-24 og Grand Bodø 24-25.

Anne Isabella Johansen som om hun spiller mot oss vil spille sin obligatoriske kamp nummer 50 for laget fra Bodø er lagets toppscorer med fem mål så langt denne sesongen.

Se målene fra siste kampen før sommerpausen i videovinduet under ⇓

Nederst i saken kan dere se hvem vi møter i våre fem gjenstående kamper i 1.divisjon grunnspill.

Slik blir sluttspillet

Når alle lagene har spilt mot hverandre to ganger deles Toppserien og 1. divisjon inn i tre ligaer i det som er sluttspillet. De tre ligaene er Toppserien Topp 4Toppserien og 1. divisjon. Hver enkelt liga er forklart detaljert lenger ned i saken.

Det enkelte lags plassering etter grunnspillet ligger til grunn for hvilken liga laget havner i.

Lagene fordeles slik:

Toppserien Topp 4

Første-, andre-, tredje-, og fjerdeplass i Toppserien etter grunnspillet skal spille i denne ligaen.

Poengene lagene har opptjent til nå byttes ut med en ny poengsum, basert på hvor laget havnet på tabellen i grunnspillet.

Førsteplass: Seks poeng.
Andreplass: Fire poeng.
Tredjeplass: To poeng.
Fjerdeplass: Null poeng.

Poengene over er altså de poengene man starter med i Toppserien Topp 4. Målforskjellen fra grunnspillet nulles ut.

I Toppserien Topp 4 spilles det, som i grunnspillet, en dobbel serie. En hjemmekamp og en bortekamp mot hvert lag.

Det tilsvarer seks kamper pr. lag. Etter endt sluttspill er alle lagene kvalifisert til Toppserien påfølgende sesong.

Vinneren av Toppserien Topp 4 er seriemester og kvalifisert til Champions League.

Andreplassen får Champions League-plass når Norge har to plasser i turneringen.

1. Seriemester og kvalifisert til Champions League påfølgende sesong
  2. Serietoer får Champions League-plass dersom Norge har to plasser i turneringen
  3. Serietreer
  4. Fjerdeplass

Toppserien

Femte-, sjette-, syvende-, åttende-, niende- og tiendeplass i Toppserien, samt første- og andreplass i 1. divisjon etter grunnspillet skal spille i denne ligaen.

Poengene og målforskjellen fra grunnspillet nulles ettersom to divisjoner slås sammen. Det betyr at alle lagene i kvalifiseringsligaen starter med null poeng.

Lagene spiller enkel serie. Det betyr at hvert lag skal spille én kamp mot hvert av de andre lagene.

Hvilke kamper som er hjemme og borte trekkes, men hvert lag er garantert tre hjemmekamper.

Etter endt sluttspill er førsteplass til og med femteplass kvalifisert til Toppserien påfølgende sesong.

Sjetteplassen skal spille dobbel kvalik mot førsteplassen i 1. divisjon. Vinneren spiller i Toppserien påfølgende sesong, taperen spiller i 1. divisjon.

Syvende og åttendeplassen spiller i 1. divisjon påfølgende sesong

Tabellen etter endt sluttspill:

1. Toppseriespill påfølgende sesong.
  2. Toppseriespill påfølgende sesong.
  3. Toppseriespill påfølgende sesong.
  4. Toppseriespill påfølgende sesong.
  5. Toppseriespill påfølgende sesong.
  6. Kvalifisering mot førsteplassen i 1. divisjon.
  7. Førstedivisjonsspill påfølgende sesong.
  8. Førstedivisjonsspill påfølgende sesong.

1. divisjon

Tredje-, fjerde-, femte-, sjette-, syvende-, åttende-, niende- og tiendeplass i 1. divisjon etter grunnspillet skal spille i denne ligaen.

I denne ligaen beholder alle lagene poengene og målforskjellen fra grunnspillet.

Etter endt sluttspill skal vinneren av 1. divisjon spille dobbel kvalik mot sjetteplassen i Toppserien. Vinneren spiller i Toppserien påfølgende sesong, taperen spiller i 1. divisjon.

Andreplass til og med sjetteplass spiller i 1. divisjon påfølgende sesong.

Syvendeplass og åttendeplass rykker ned til 2. divisjon, og to nye lag rykker opp til 1. divisjon.

Tabellen etter endt sluttspill:

1. Kvalifisering mot sjetteplassen i Toppserien om en plass i Toppserien.
  2. Førstedivisjonsspill påfølgende sesong.
  3. Førstedivisjonsspill påfølgende sesong.
  4. Førstedivisjonsspill påfølgende sesong.
  5. Førstedivisjonsspill påfølgende sesong.
  6. Førstedivisjonsspill påfølgende sesong.
  7. Andredivisjonsspill påfølgende sesong.
  8. Andredivisjonsspill påfølgende sesong.
toppserien-20-21-fixtures--eee8c654-36aa-43f4-8087-f9db9d747756.png