Super innsats i HamKam Talentcup 2019

HBKs talentlag for gutter 2006 leverte en super innsats i årets HamKam Talentcup.

Troppen bestod av 16 spillere fra Jevnaker, NUIL, Tyristubben, Hole og HBK. Det var en spent og forventningsfull gjeng som dro til Hamar for å forsvare fjorårets finaleplass fra samme turnering. Kampene ble spilt med 2x25 minutter. Turneringen var guttenes første møte med 11-fotball.

Første kamp var mot HamKams egne 13 åringer, en kamp som åpnet litt famlende og nervøst, med både ny formasjon og stor 11-bane. Etter hvert ble guttene mer fortrolig med stor bane, men vi fikk ikke ballen i kassa. Kampen ente 0-0. Neste kamp var mot Gjelleråsen, og der leverte guttene imponerende spill og gav seg ikke før Gjelleråsen var satt på plass med solide 4-1. Siste kamp lørdag kveld var mot Oppsal, en kamp Oppsal måtte vinne, og vi måtte ha minst uavgjort for å komme til kvartfinale. Vi fikk en tidlig 1-0 ledelse. Oppsal presset på, men gutta stod trygt og godt defensivt. Ti minutter før slutt satte vi inn 2-0, som også ble sluttresultatet.

Søndag morgen kl 08:00 var det klart for kvartfinale mot HSV Fotball. Her spilte guttene kanskje turneringens beste kamp, med mange flotte kombinasjoner og godt spill. Seieren ble 1-0, men kunne fort vært større. Her følte vi at vi hadde full kontroll. I semifinalen møtte vi Stoppen. Vi gikk tidlig opp i 1-0, og derifra og ut ble vi presset bakover av et meget godt Stoppen lag. Vi så likevel ut til å ri stormen av, men 45 sekunder før slutt utlignet Stoppen på en heading etter corner. Dermed bar det ut i ekstraomganger, hvor vi tapte på Golden goal etter ca 4 minutter. Surt, men slik er fotballen.

Turneringen ble avsluttet med en «betydningsløs» bronsefinale mot Hamkam, hvor både vi og «Kamma» var tomme for krefter. Denne sjette kampen på to dager gikk til alt overmål over to ekstraomganger uten mål, og dermed måtte det avgjøres på staffer. Den tok HamKam.

Det var mye god læring i årets turnering. HBKs talentlag har mye å by på fremover. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Troppen som dro til Hamar bestod av Andreas Fredriksen, Birk Auren, Oskar Alknäs, Linus Bakke Hølen, Sander Sverre Bratvold, Karstein Baug, Kristoffer Støa Magnus, Noah Gythfeldt, Edvard Bekkestad, Adrian Røine-Elsrud, Sondre Lafton, Niklas H Guneriussen, Mikkel Ottersen, Vebjørn S Høglund, William W Moe og Hermann Paulsen Rørvik. Trenere og lagledere var Morten Dahle Olsen, Thor Ivar Bratvold, Jørn Atle Støa, Peter Bekkestad og Kjell Baug.

Annonse fra Obos-ligaen: