Tap mot Amazon Grimstad

Det ble en jevn og tett batalje i ettermiddagens toppoppgjør på Aka Arena.

Før kampstarten mellom Hønefoss BK - Amazon Grimstad var det klart at det ble en kamp om å tette forspranget til Fløya som tidligere i dag vant konfertabelt sin kamp mot Kaupanger på bortebane med 4-0. Dermed beholdt Tromsø-laget sin plass som tabelleder i 1.divisjon.

1.omgang: Synne Kristine Hamborg er nær ved å sende Hønefoss BK i føringen allerede etter halvminuttet når hun dundrer et innlegg fra kanten i tverrliggeren.

Etter sju minutter starter vi et flott angrep av Silje Bekkåsen Nyhagen som tar med seg ballen på kanten, ballen gir hun videre til Ingvill Hågensen som slår inn, der er Tanja Løfshus som setter ballen kontant i mål til 1-0 ledelse for hjemmelaget.

To minutter senere kommer utligningen for Amazon Grimstad når lagets toppscorer Isabella Hayes kjippet ballen forbi HBK-keeperen Westbyn til 1-1.

Silje Bekkåsen Nyhagen header like utenfor etter en godt slått corner fra Hamborg noen minutter etter utligningsmålet til gjestene fra Grimstad.

Rett etter at halvtimen er passert skaper vi et par sjanser etter cornere, først ved Nyhagen som avslutter via et Amazon-bein til ny corner som Madelen Dalland Larød header like utenfor.

Sju minutter før pause må Ingvill Hågensen gi seg på grunn av skade - inn kommer Malin Edwin.

Lagene tar pause på stillingen 1-1.

2.omgang: Guro Næss med en god mulighet få minutter ut i omgangen, men skuddet fra skrått hold går meteren utenfor.

Isabella Hayes sender gjestene foran med 2-1, når hun sender ballen i venstre hjørne for keeper i det 50.minutt.

Våre damer presser på for utligning, den kommer nesten i det 76.minutt, men flipperspillet foran gjestenes mål gir dessverre ikke uttelling i scoring.

Guro Næss Berge med langdistanseskudd som Ane Gaupseth Mæstad i målet til gjestene får slått over til corner.

På overtid øker gjestene til 3-1 ved innbytter Kathrine Killingland som leverer en kanonscoring som vår keeper er sjanseløs på.

Dermed taper vi vår andre kamp i årets 1.divisjon denne sesongen.

Ingvill klar til neste kamp

- Jeg skulle til å slå en lang ball, men så kom det en Amazon spiller bak meg som satt ned foten rett foran meg, og da sparket jeg rett og slett i beinet hennes. Det er ikke en overtråkk, men et slag, så legen hadde troen på at jeg er klar igjen til neste kamp. Akkurat nå er det stivt og vondt å gå på, men jeg satser på at litt ising over natten gjør susen, forteller Hågensen til honefossbk.no om situasjonen som gjorde at hun måtte ut med skade noen minutter før pause.

Neste kamp er borte mot Nanset lørdag 22.juni

KAMPFAKTA

• 1 div kvinner

• RUNDE 10