Tortol Lumanza er tilbake i Norge

Lumanza har hatt en vei å gå for å endelig komme tilbake, og ser på Hønefoss som et perfekt sted for å komme tilbake til god gammel form, der han til tider var en av Eliteserien beste spillere.

Tortol Lumanza er en 28 år gammel midtbanespiller som er født og oppvokst i Antwerpen i Belgia. 28-åringen har erfaring fra toppfotballen både i sitt hjemland, Tyrkia og i Norge. Han har to opphold i Stabæk bak seg. 

28-åringen oppnådde 74 obligatoriske kamper for klubben fra Bærum.

Lumanza har flere kamper på ungdomslandslagene til Belgia.

Tidligere klubber; Germinal Beerschot, Anderlecht, Standard Liege, Sint Truiden, Beveren, Stabæk og Osmanlispor.

Etter å ha vært her i 3 uker nå for å bli kjent med både gruppa og for å kartlegge fysiske tester blant annet, ser vi en som er sterk motivert for å bidra til at Hønefoss kan kjempe om opprykk kommende sesong. Han ønsker å komme i gang å bidra og gi av sine ferdigheter og erfaringer gjennom ett innholdsrik proffliv  ganske kjapt når han endelig kommer i matchform om noen uker. Han uttaler selv at han store ambisjoner på både Hønefoss og egne vegne. Og ser på Hønefoss som et veldig spennende prosjekt med mange gode spillere og ett bra trenerteam som drar i samme retning.

Vi ser på dette som en vinn – vinn for alle parter med en lav risiko og med en stor oppside. Lumanza virker veldig motivert og revansjesugen på å komme tilbake på toppnivå.

Dalen beskriver den rutinerte defensiv midtbanespilleren som en pasningssterk spiller, med ett godt blikk for spillet og en fysisk tilstedeværelse.

Vi er veldig glade for å ha signert Tortol Lumanza og ønsker han velkommen til klubben.

Vedrørende spørsmål rundt Lumanza så kan man kontakte.

Sportssjef Hønefoss BK – Jan-Remi Dalen 90547453

Agent Kristian Mathiesen 93292973

Annonse: