Treningskamper utsettes

Regjeringen anbefaler at alle treningskamper i toppfotballen utsettes.

Regjeringen anbefaler 19. februar at alle treningskamper i toppidretten utsettes. Toppklubbene som er en del av toppfotballprotokollen bør derfor ikke spille treningskamper inntil videre. Dette gjelder likevel ikke klubber som har nært forestående kamper i internasjonale konkurranser, og hvor det er medisinsk nødvendig å gjennomføre treningskamper i løpet av den nærmeste tiden.

Her vil NFF gå i konkret dialog med aktuelle klubber for å tilrettelegge for at treningskamp kan gjennomføres under skjerpede krav til maks reiseavstand, maks antall personer involvert også videre.

Treningskamper anbefales ikke

Det ble en bråstopp for treningskamper i toppfotballen. Torsdag 18.februar hadde vi trua på at treningskampene blant annet for våre damer i 1.divisjon endelig var kommet i gang, men fredag 19.februar kom kontra beskjeden om at dette ikke er anbefalt av regjeringen.

Dermed vil ikke den planlagte treningskampen mot Stabæk 28.februar bli spilt.

Vi jobber fremdeles for at det skal være seriestart 21. Mars, men vi innser at vi også må ha en plan B. Det å bare få en treningskamp før seriestart er ikke ideelt, hverken sportslig eller medisinsk.

Idretts- og fritidsaktiviteter

• Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. De unntas fra anbefalingen om en meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.

• Barn og unge under 20 år kan delta i idrettsarrangementer som samler deltakere fra samme kommune. Innendørs kan det være inntil 50 personer på slike arrangementer. Utendørs er grensen 200, det inkluderer utøvere, trener, dommere og eventuelle tilskuere. Dersom barn og unge trener med et idrettslag i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette idrettslaget så lenge smittesituasjonen tillater det (nytt).
  • Barn og unge under 20 år som driver med idretter som ikke innebærer nærkontakt, som ski, kan delta i idrettsarrangementer utendørs som samler deltakere fra samme idrettskrets eller region der region brukes som geografisk inndeling. (nytt).
  • Voksne anbefales ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne drive organisert trening dersom det er mulig å holde god avstand.
  • Toppdrettsutøvere kan trene som normalt, både utendørs og innendørs.
  • Toppidrettsarrangementer tillates, med unntak av seriespill som fortsatt anbefales utsatt i toppidretten. Det gjelder også treningskamper mot andre lag utenfor egen klubb. Dette gjelder også i idretter som er utenfor sesong, herunder fotball. Det anbefales fortsatt utsatt for å begrense mobilitet og sosial kontakt.                                                                                                                                                                   Regjeringen