Uavgjort i siste kamp før sommerpausen

Seriekamp 2. divisjon

AKA Arena

Lørdag 25. juni kl. 14:00

HBK 2 – Øvrevoll Hosle 2 (2-1) 2-2

Mål: Ingvill Hågensen Hartz (11), Ane Haugseth (19)

HBK`s beste: Margaux Batt Lægreid og Ingvill Hågensen Hartz

Laget: Margaux Batt Lægereid, Charlotte Haddeland, Tonje Färber, Heidi Obstfelder Svang, Helene Berg Houmb, Nika Jakir, Ane Haugseth, Sunniva Raaen, Tuva Johansen Bjørkeslett, Ingvill Hågensen Hartz, Inga Bråthen Grønhovd, Viola Slettli Selmer, Ingrid Haug, Mathea Venåsen, Camilla Rosenlund og Fiona Dybdal.

Poengdeling på AKA mellom HBK 2 og Øvrevoll Hosle 2

I siste kamp før sommerpausen tok HBK 2 imot Øvrevoll Hosle 2 til kamp i 2. divisjon på AKA Arena lørdag ettermiddag. Det var imidlertid ingen feriestemning å fornemme hos noen av lagene gjennom kampens 95 minutter, snarere tvert imot. Det var full trøkk fra første spark og begge lagene var svært angrepsvillige, noe som gav uttelling allerede etter 11 minutter. En glimrende slått HBK corner fra Charlotte Haddeland ble headet kontant i mål fra Ingvill Hågensen Hartz. Spillet bølget frem og tilbake og ØHIL fikk sin scoring kun åtte minutter senere. HBK svarte umiddelbart med et raskt og kontant angrep hvor ØHIL keeper måtte gi en retur som Ane Haugseth satte velplassert i mål fra ca. 16 meter. Til tross for flere gode muligheter til begge lag gikk HBK til pause med en til dels fortjent 2-1 ledelse. En veldig god omgang fra HBK hvor laget lå nøyaktig slik det var planlagt.

I 2 omgang var det forventet at ØHIL ville sette fart og trykke hardt på fra start av. Det skjedde også og HBK ble trykket bakover. God forsvarsorganisering og en hardt arbeidende midtbane gjorde at ØHIL ble holdt under kontroll det første kvarteret. Riktignok hadde ØHIL en ball i nettet, men den ble korrekt annullert for offside. Det gikk imidlertid kun ytterligere noen minutter før ØHIL headet ballen i mål etter corner og utlignet til 2-2. ØHIL var jevnt over bedre enn HBK i 2 omgang, men flere gode redninger fra HBK keeper Margaux Batt Lægereid hindret flere scoringer.

Oppsummert kan en si at ØHIL hadde en sterk 2 omgang, og hadde flere muligheter til å avgjøre kampen, men heldigvis for HBK jentene fikk de med seg det ene poenget de kjempet for mot slutten av kampen. To HBK spillere hadde sin debut i 2 divisjon i dag, Viola Slettli Selmer og Fiona Dybdal, begge J17 spillere. De fikk begge innhopp mot slutten av kampen og da spilte HBK med til sammen fire 2006-spillere på banen samtidig. Det gror godt i klubben og det er vi glade for.

Nå er det en velfortjent sommerpause for alle jente- og damelagene. Neste turnering på jentesiden er at J13, J15 og J17 (J16) som skal spille i Gothia Cup fra 17 juli. Det blir en morsom opplevelse med spennende motstandere. Vi ønsker alle en god sommer!