Vant på bortebane

Endelig kunne våre damer juble for seier på bortebane igjen etter at de i dag slo KIL/Hemne 1-0.

Hønefoss BK har vært suverene hjemme på Aka Arena denne sesongen, men på bortebane har det ikke gått helt på skinner. Sist gang vi kunne juble for seier på bortebane var mot Medkila 15.mai. Før dagens siste kamp i sluttspillet stod vi bokført med 1 seier, 2 uavgjort og 8 tap på bortebane i grunnspill/sluttspill. Da smaker det bra å avslutte med en sterk seier mot et av årets topp 5 lag i 1.divisjon.

Dagens kamp mot KIL/Hemne var det vertene som åpnet kampen best, med blant annet to treff i metallet før det var spilt 7.minutter av kampen. Etter presset fra KIL/Hemne de første minuttene av oppgjøret kom vi sterkere og sterkere utover i omgangen. Vi kan notere et treff i stanga fra Silje etter 17.minutter. Rett før halvtimen tildeles vi hjørnespark som tas av Synne som finner Stina Næss Berge som header oss foran med 1-0. En ledelse vi holder til pause.

Andre omgang starter KIL/Hemne jakten på utligningsmålet, men det kommer ikke denne gangen. Vi kan dermed notere oss for vår første seier på bortebane siden vi slo Medkila 2-1 på Harstad stadion 15.mai. Godt forsvarsspill og målvaktredninger skal ha mye av æren for at vi i dag kan reise hjem til Hønefoss med alle poengene i bagasjen.

Flott jobbet fra laget denne sesongen - med grunnspill og sluttspill ble det topp 4 denne sesongen.

Det ble Amazon Grimstad som slår følge med Medkila ned til 2.divisjon. Fra toppserien rykker Kolbotn ned til 1.divisjon. TIL 2020 som spilte i Toppserien sluttspill kjempet lenge om opprykk til øverste divisjon, men klarte ikke det, selv om dem var nær. De blir dermed også finne i neste års 1.divisjon. Åsane er klar for opprykk i Toppserien, mens Øvrevoll Hosle får sjansen til å kvalifisere seg - motstander for laget fra Hosle blir Avaldsnes Toppfotball.

Mål og sjanser kan ses i videovinduet under

KAMPFAKTA

• Søndag 30.oktober

• Hemne Sparebank Arena