Vedeler med på vårt FIFA 20-lag

Spillerpresentasjon nummer 3 av laget til Hønefoss BK som møter Åssiden IF til vennskapskamp i eFotball lørdag 16.mai kl.14.00

Vi vil frem mot vennskapskampen i eFotball mot Åssiden IF 16.mai presentere spillerne som skal representere Hønefoss BK.

Andreas Vedeler (24) er en av våre fire spillere som er klar til å gi alt mot divisjonskollega Åssiden når lagene møtes til kamp i FIFA 20 lørdag 16.mai kl.14.00.

Andreas Vedeler (24) spilte samtlige minutter for Hønefoss BK i fjorårets sesong. Kampen vi husker best var mot Finnsnes, når keeper Andreas Vedeler dundrer lærkula i mål til 2-2 seks minutter på overtid.

— Andreas Vedeler

Vi har snakket med Andreas om ukene etter at fotballen ble satt på vent og tanker før vennskapskampen i eFotball mot Åssiden lørdag 16.mai.

Mange treningstimer i hagen med min søster

- Den siste tiden har vært veldig spesiell, både med tanke på preseason og hverdagen generelt. Situasjonen er slik at vi ikke har hatt organisert trening på veldig lang tid, og vi gikk fra full trening, kamper og sesongforberedelser, til å holde oss fullstendig borte fra AKA og organisert opplegg, omtrent over natten, forteller Vedeler

- Omtrent samtlige i klubben er permittert, og det er selvfølgelig kjipt, men nødvendig og forståelig i en slik situasjon som vi er inne i. Vi får løpende informasjon og retningslinjer av Runar, og jeg føler det er på sin plass at han får mye kred for alt arbeidet han gjør for klubben og spillerne, fortsetter vår keeper

- Vi har alle et eget, bra treningsprogram som vi følger. Nå som alle treningssentrene er stengt, har det blitt mange treningstimer hjemme i hagen med min søster. Dette er jo første våren i livet mitt jeg ikke spiller fotball på våren, og det føles veldig feil. Kjenner kroppen kribler veldig etter å komme i gang igjen med fotballen, avslutter Vedeler om situasjonen spillerne og klubben har havnet i på grunn av koronakrisen.

Åssiden er stor favoritt

- Vi skal jo ha Esport-kamp mot Åssiden nå til lørdagen, og ser frem til det. Vi er jo fortsatt konkurransemennesker, og må få utløp for vinnerinstinktet på et vis. Samtidig er vi veldig rolige, Åssiden er stor favoritt, og vi kan spille med lave skuldre. I utgangspunktet må vi være fornøyde om vi henter noe som helst fra kampene. I FIFA er det mindre viktig med smartness og kløkt enn i vanlig fotball, og vi kan derfor ikke leve på at vi er både bedre fotballspillere og smartere enn dem. Derfor blir nok dette en større utfordring enn det vil være på fotballbanen. Alt i alt vil det være et stort nederlag for Åssiden dersom de ikke går seirende ut av denne duellen, og de bør virkelig kjenne presset, sier Vedeler som med det legger presset over på lørdagens motstander.

- Det jeg derimot kan garantere tilskuerne er god underholdning og et stort engasjement fra HBKs utvalgte. Jeg håper flest mulig vil støtte oss i kampen mot Åssiden, avslutter Andreas.

ANDREAS VEDELER

• Draktnr: 1

• Posisjon: Keeper, men helst spiss

• FIFA bakgrunn: Spelt en del. scorer mye, slipper inn mer