Melde skade

Idrettens skadetelefon er behjelpelig med råd og veiledning ved skader.

Spillerne har forsikring i Norges fotballforbund gjennom fotballkontingenten. Forsikringen dekker skader oppstått i forbindelse med organiserte treninger og kamper, samt reise til og fra slik aktivitet. Du får som forelder/foresatt direkte tilgang på råd om skader fra noen med spesialkompetanse på idrettsmedisin.

- Ring Idrettens skadetelefon 02033 for råd og hjelp når noe skjer og det ikke er åpenbart at spilleren skal rett på legevakta.

- Ring Idrettens skadetelefon 02033 også om du vil ha råd etter at spilleren har vært hos fastlege eller legevakt. En del fastleger gir oftest råd om at spilleren bare må ta det med ro og ta tiden til hjelp. «Ekspertene» dere møter på Idrettens skadetelefon kan ofte komme med mer kvalifisert rådgivning, da ut fra perspektivet om at vi har med unge og ambisiøse fotballspillere å gjøre.

Skadetelefonen er åpen alle dager 09-21 (også lørdag/søndag), og du snakker med personer som er vant til å vurdere fotballskader.

-  Meld ev skade på nett til Gjensidige etter at du har snakket med Skadetelefonen. Det kan gi deg tilgang på god medisinsk vurdering av skaden, i tillegg til tilbudet som det ordinære helsevesenet gir. Det ligger garantier i forsikringen som er avhengig av når skaden meldes.

Forsikringen dekker bare utgifter til utredning og behandling som er avtalt via Skadetelefonen/Gjensidige.

Utvidet forsikring?
Du kan også tegne en utvidet forsikring for spilleren. Dette er mest aktuelt for ungdomsfotballen og voksne spillere. Den viktigste fordelen med en utvidet forsikring er at du er sikret idrettsmedisinsk vurdering innen få dager, f.eks.  avdekking av menisk- og korsbåndskader, seneskader mm. Ved hjelp av forsikringen vil du da kunne få tilbud om rask operasjon eller annen behandling. For ambisiøse spillere er tidsfaktoren viktig. En utvidet forsikring for ungdom koster kr. 1100 pr år og må tegnes individuelt. Seniorspillere betaler kr. 1200,-.

NFF har god informasjon om forsikringsdekningen på sine hjemmesider.

Når skaden har skjedd
Husk også å sjekke de forsikringene dere allerede har om skader oppstår. For eksempel vil en vanlig barneulykkesforsikring ofte gi økonomisk utbetaling ved brudd i en finger eller tå. Enkelte reiseforsikringer har også god dekning. Spør forsikringsselskapet!

Annonse: