Dame-pike fotball

I Norge ble seriefotball for damer/piker først satt på programmet fra ca. 1970. Hverken Liv eller Fossekallen ble det spilt dame-pikefotball.

Dame-pike fotball

Ringerike Ballklubb som ble stiftet i 1979, drev denne idrettsgren inntil sammenslutningen Liv/Fossekallen. Fra 1987 har det blitt spilt dame-pikefotball i Liv/Fossekallen, men hva resultatene angår med svært vekslende hell. Damelaget som har spilt i 4.divisjon, oppnådde den første sesongen i 1987 kun 4 seire. Året etter ble laget nest sist, men vant med "hele" 6-0 over tabellsjuer Svelvik. I 1989 var vårsesongen svak, men høstens kamper kapret laget 19 poeng av 27 oppnåelige. Kurven var fortsatt stigende og i 1990 ble det en fin 3. plass på tabellen.

Siden har pilen pekt nedover og med siste plass i 1992 var det klart for nedrykk til 5.divisjon. I 1994 sesongen ble resultatet en sisteplass i 5.divisjon.

Småpikelaget gjorde sine saker meget bra i 1987 med avdelingsmesterskap med målforskjell 37-3. Laget vant også pinseturnering på Gol. Denne sesongen var det 40 pike- og småpikespillere.

Sesongen 1990 ble det avviklet hele 147 kamper for lillejenter/minijenter.

Sommeren 1994 deltok småjentelaget under Gothia Cup i Sverige. Det ble tre tap for svenske lag, men det sosiale utbytte ble stort, noe denne artikkelen i Ringerikes Blad forteller noe om: "Småjentene i Liv/Fossekallen er tildelt førsteprisen for beste opptreden under opptoget i sommerens Gothia Cup i fotball i Sverige. Småjentene var utkledd som troll og showet hele tiden uder den nærmere to timer lange seansen. Premien L/F har mottatt er gratis opphold under neste års turnering til verdi av 12.000,- kroner".

I 1994-sesongen stilte klubben med lag i klasse jenter, småjenter og lillejenter (2 lag). Plasseringene på tabellen ble heller beskjedne.