Hønefoss Cup

Hønefoss Cup som avvikles i slutten av august måned, ble startet som ren lilleputtcup i 1983 med 24 lag i regi av Hønefoss Fotballklubb.

Hønefoss Cup

Hønefoss Cup som avvikles i slutten av august måned, ble startet som ren lilleputtcup i 1983 med 24 lag i regi av Hønefoss Fotballklubb. Det var mest lokale lag som deltok.

I 1985 inngikk IF Liv og Hønefoss FK et samarbeid for lettere å kunne utvikle arrangementet. I årene 1986-1987 var det ca. 130 rene lilleputt-lag som deltok fra hele Sør-Norge. Den gang var Hønefoss Cup Norges største lilleputt-turnering. Av forskjellige årsaker har cupen blitt utvidet med gutter. jenter, smågutter, småjenter og lillejenter. Deltakerantallet har ligget mellom 110 - 115 lag.

Samarbeidet Liv (senere Liv/fossekallen) og Hønefoss Fotballklubb (senere Hønefoss Sportsklubb) som har omlag 250 funksjonærer i sving under arrangementet, har gått svært bra. Det største problem har vært at arrangementet ofte har vært belemret med svært dårlig vær.

I 1993 deltok det 104 lag med nærmere 1.500 spillere. En av årsakene til det stabile deltakerantallet er at arrangementet ikke kolliderer med andre store turneringer. Det er tydeligvis gunstig å arrangere turnering i slutten av august. De fleste lagene kommer fra andre distrikter enn Ringerike, Hole og Jevnaker, da det fra disse distriktene deltok 20 lag. De øvrige lagene kom fra hele Sør-Norge, fra Røros i nord til Birkenes i sør. I 1993 ble det avviklet 251 kamper på 12 forskjellige baner. De fleste kampene ble spilt i Idrettsparken, hvor det benyttes 6 baner, men Vangbanen, Tolpinrudbanen og Veienmarkabanen ble også benyttet.

I løpet av turneringen som blir avviklet lørdag/søndag, skal det kåres vinnere i disse syv klasser: Lillegutter 1.lag, lillegutter 2.lag, lillejenter, smågutter, småjenter, gutter og jenter.

L/F smågutter gikk i 1991 helt til topps etter å ha vunnet 2-0 over Jevnaker i finalen. Espen Øverby og Lars Petter Hval scoret L/Fs mål.

I 1993 lykkes det Liv/Fossekallen gutter å gå helt til topps etter at de året før tapte finalen mot Furuseth med 1-0. Denne gang ble Furuseth "banket" med hele 9-0 og det ble finaleseier over Eidsvoll med 1-0. Målforskjellen var imponerende 21-0.

I 1994 var det en liten økning i deltakerantallet da det deltok 112 lag. Lagene kommer fra store deler av Sør-Norge, spesielt fra Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.

Liv/Fossekallens guttelag gjentok bedriften fra fjoråret da de igjen gikk til topps. De rundspilte finalemotstanderen Kambo fra Østfold og vant komfortabelt 3-0.

Småjenteklassen ble det bronse til Liv/fossekallen etter tap for Spint/Jeløy i semifinalen.

Hønefoss Cup i fotball er imidlertid ikke bare fotball. Lørdag kveld er det diskotek for deltagerne i plasthallen i Schjongslunden. Over 400 cupdeltakere i alderen 10 - 16 år tar veien til plasthallen. Det er ikke vanskelig å forstå at deltakerne synes del av arrangementet er minst like moro som selve fotballkampene.

Vi fornærmer ingen når vi trekker frem Mai-Britt Godtfredsen som i mange år var turneringsleder og den som ønsket deltakerne velkommen til Hønefoss Cup.

Annonse: