Old-boys fra 1975

Etter forslag fra Fotbballgruppa opprettet Fossekallen 20.november 1974 et old-boysutvalg bestående av: Johan Langerud, Ole Haukedalen og Thor Trulsen.

Old-boys

Etter forslag fra Fotbballgruppa opprettet Fossekallen 20.november 1974 et old-boysutvalg bestående av: Johan Langerud, Ole Haukedalen og Thor Trulsen. Disse innkalte til møte i Idrettsparken 2.desember 1974, hvor det ble enighet om å starte old-boys fotball fra sesongen 1975.

Årsaken til den store interessen var sikkert at deltakerne ble fanget av innholdet i sitatet: "Fotball-livet kan være en herlig sirkel...

Først er vi små, og uten hår. Kommer en ball trillende over stuegulvet, glimter det i små barneøyne. Ballen er et signal om leg og moro. I mange år vil det være slik: Lek på løkka, lek på laget. Minifotball med lek i høysetet, glad aktivitet med venner, mor og far på sidelinja.

Etterhvert ble foreldre sjeldnere å se. Konkurransemomenter kommer i forgrunnen. Trening og atter trening. Og kamp. Kamp om plassen, kamp mot naboklubben. Kanskje går kampen foran kameratskapet. Hvor god vil jeg bli?

Men så igjen: Tilbake til utgangspunktet! Håret er blitt tynnere igjen, magen har blitt en like stor del av kroppen som da vi var små. Før var vi unge og lovende, nå er vi eldre og dovne. Ringen er sluttet, du er klar for aldersbestemt fotball igjen: Old-boys gjengen venter på deg..".

Da man sesongen 1975-1976 ikke hadde mulighet til å delta i seriespillet, måtte kampene avvikles mot lag i lavere divisjoner, bedriftsidrettslag og militærlag. I lagets første sesong 1975 ble det avviklet 12 kamper med 5 seire, 4 uavgjort og 3 tap. Det ble benyttet i alt 32 spillere.

Kakelotteri

Det var enighet blant spillerne om at lagets drift ikke skulle være noen økonomisk belastning for klubben. Utgifter til innkjøp av drakter etc. ble derfor finansiert med medlemslotteri, kakelotteri og reklamestøtte. Regnskapene for 1975 og 1976 viser svært små utgifter med overskudd på henholdsvis kr. 736,- og kr. 1.741,-.

Serie

Høsten 1976 tok old-boys utvalget i Fosskallen initiativ til å starte serie for Ringerike og Hadeland. Det ble sendt ut innbydelse ti 20 klubber for at disse sammen kunne vurdere muligheten for å starte en slik serie. Av de fremmøtte klubber var det i alt ni som var interessert i seriespill sesongen 1977. Det ble satt opp statutter for Ringerike/Hadeland Old-boys serie hvor det bl.a heter: "Spillere som har fylt 35 år før 1.januar det år serien gjelder, er spilleklar. Klubbene kan etter innsendt søknad til utvalget få godkjent spillere mellom 33 år og 35 år, dersom disse i samme sesong ikke deltar aktivt på A- eller reservelag".

I det første serieåret 1977 hvor det ble spilt enkel serie med åtte kamper, gikk Liv til topps med 6 seire, 2 uavgjorte ig ingen tap. 14 poeng og 19-1 i målforskjell.

Fossekallen som kom på 2.plass, hadde eller ingen tap med 4 seire og 4 uavgjorte med 12 poeng.

Resultater og plasseringer har siden variert fra kamp til kamp og fra sesong til sesong. En av årsakene til dette er bl.a. at det sjelden eller aldri lar seg gjøre og stille samme mannskap fra en kamp til en annen. En annen årsak kan være at rekrutteringen til old-boys fotball i Liv/Fossekalen er svært dårlig og det er vel naturlig at prestasjonen avtar med alderen. Dette tok man konsekvensen av da laget fra 1991-sesongen kun deltar i veteranserien der aldersgrensen er 40 år.

I sesongen 1990 deltok Liv/Fossekallen med old-boys lag både i Ringerike/Hadeland-serien og i veteranserien sammen med 15 lag fra Drammen-Kongsberg-Eiker og Modums-distriktet. I Ringerike/Hadeland-serien hvor det deltok 15 lag, ble det 4 plass og i veteranserien en 7. plass. Denne sesongen spilte laget hele 29 seriekamper, et noe for stort antall da en gruppe spillere måtte delta i begge seriene.

Gjennomsnittsalderen i 1994-sesongen er 49 år, og ingen spillere i stallen under 40 år. Det er derfor naturlig at mottoet idag er; "Det viktigste er ikke å vinne, men skape trivsel og et godt miljø i en kameratgjeng".

Cup

Fossekallen deltok allerede fra starten i 1975 i Østlandscupen for old-boys lag. I 1975 kom laget til 2. runde etter seier 1-0 over Hakadal i 1. kvalifiseringsrunde og 2-0 over Ski i 1.runde. I 2.runde tapte laget 3-2 for Stag på bortebane. I 1976 gikk laget på et 5-0 tap for Kapp i 3.runde etter først å ha slått Speed med 2-0 i 1.runde og Askim 4-0 i 2.runde.

Runderekord ble det i 1977 da Fossekallen gikk helt til 4. runde da laget på bortebane måtte tåle 1-4 mot Ørn Horten etter å ha ledet 1-0 til pause.

Annonse: