Ole Haukedalen - Kjell Johansen

Fotball er et lagspill og der er derfor vanskelig å trekke frem enkelte personer.

Mange av våre spillere har deltatt på kretslag, men ingen av våre spillere har spilt på landslag. (Jan Evensen var reserve på juniorlandslaget mot Danmark i 1954 i Odense med tap 2-1. Harry Storskogen og Wille Eliassen spilte landskamper før de ble medem i Fossekallen).

Når vi likevel drister oss til å trekke frem to navn - Ole Haukedalen og Kjell Johansen - håper vi på forståelse for dette.

Ole Haukedalen "Haukis"

I Rinkerikes Bled 26.august 1989 står det å lese: "Evig unge Ole "Haukis" Haukedalen er inne i sin 30. sesong som trener og lagleder i fotball. For ham er det fotball året rundt" Nå har det gått ytterligere 5 år og Haukis er fortsatt aktiv innafor fotballmiljøet til tross for at han slutter hvert år.

Ole var i sine yngre år (nå passert de seksti) en habil skiløper og deltok gjerne om sommeren på stafettlag. Heldigvis for fotballens framtid i Fossekallen var det kampen om den runde lærkula som la beslag på Oles fritid. Han gjorde seg fort bemerket som en dyktig målvakt og han må ta sin del av æren for at Fossekallen ble kretsmestere for gutter i 1951 og for juniorer i 1952.

Allerede som 20 åring finner vi han mellom stengene på Fossekallens A-lag. Ole fikk stadig rosende ord for sitt målvaktspill noe som førte til oppgaver på kretslaget. En skulderskade gjorde at han ikke var noen "olding" da hans aktive karriere i "buret" var over. Etterpå ble det noen kamper på B-laget som ving. Men det er nok som trener og leder av spillet fra benken mange vil huske ham. Allerede i 1959 - 25-åring - hadde han sin første treneroppgave. I tillegg til at han selv var målvakt skjøttet han treneroppgaven, og da den aktive perioden var over, fortsatte han trenervirksomheten. Han viktigste motto er motivasjon og akkurat det er hans varemerke. Det finnes nesten ikke den klubben i distriktet hvor Ole ikke har hatt en finger med i spillet. Ikke bare på seniorplan, men også aldersbestemte klasser. Han har som så mange andre, møtt medgang og motgang. Gleden var selvsagt størst, da Fossekallen spilte seg opp i 1960 og da Jevnaker i sin tid ble klare for 3.divisjon.

Ole har flere sterke sider. Han har fødselsdag på samme dato som Charlie Chaplin, men er langt mer munnrapp enn ham. Tilskuerne til Fossekallens og Liv/Fossekallens hjemmekamper har hatt gleden til å høre han som speaker mang en gang. Ved jubileumsarrangement og andre festlige arrangement har han vært det naturlige valg som toastmaster. Selvfølgelig er han tildelt Fossekallens hederstegn for sin innsats på og utenfor banen. Han ble i 1993 tildelt Ringerikes Sparebanks ærespris for sitt engasjement i arbeid med ungdom ig idrett.

Kjell Johansen

Kjell Johansen kan også vise til en lang karriere med engasjement innenfor fotball, både som aktiv og kanskje mest på det administrative plan. Kjell startet sin aktive karriere i Liv allerede i 1945, også han som keeper. Først på juniorlaget i sesongen 1945/1946 før han akslet trøya som seniorspiller, på B-laget og siden A-laget, som 2. keeper.

Han har senere også deltatt noen år på Old-boyslaget. Når det gjelder tillitsverv innefor fotball i Liv, vi kan nevne:

- 1 år i junior

- 1 år som senioroppmann

- Medlem i seniorgruppa fra 1968 til sammenslutningen i 1987.

- Etter sammenslutningen til 1994 har han vært ansvarlig for å ta seg av gjestende lag og dommere.

- Medansvarlig sammen med Tolpinrud og Buskerud Fotballkrets ved det tekniske opplegg i forbindelse med arrangement av U- og guttelandskamper.

- Formann i Buskerud Fotballkrets anleggskomité i 3 år.

- Varamedlem til styret i Buskerud Fotballkrets i 3 år.

Vi må heller ikke glemme å nevne Kjells mangeårige og utmerkede innsats i bingovirksomheten. Sammen med Odd Palerud var han med å starte fellesbingoen i Liv, Fossekallen, Tolpinrud og Ringerikes Friidrettsklubb, noe han var ansvarlig for i ca. 15 år.

La oss til slutt ta med at Kjell var medlem i Livs hederstegnkomité i 3 år og at han fra sammenslutningen har vært leder av L/Fs hederstegnkomité.

For sin utmerkede administrative innsats ble KJell Johansen i 1970 tildelt hederstegn i IF Liv. Han ble videre i 1990 tildelt diplom fra Buskerud Fotballkrets for fortjenestefull administrativ innsats.

Annonse: